Blog - nejen o taškách

chyby podnikatelů

Pět nejčastějších chyb začínajících podnikatelů

Sníte o rozjezdu vlastního podnikání? Vytvořte business, aniž byste udělali některou z nejčastějších chyb začínajících podnikatelů. Které to jsou a jak se jim vyhnout?

Nebojte se rozhodování

Rozhodování není drama – a nemělo by tak tomu být ani v případě, že sníte o podnikání. Máte zajímavý podnikatelský záměr? Vyhněte se strachu a udělejte první krok. Podnikání často brání právě obava z rozhodnutí, na kterém vše závisí. Právě absence strachu pomohla mnoha úspěšným firmám dostat se na vrchol žebříčku nejlepších projektů. A začít můžete klidně od nuly.

Pozor na honbu za dokonalostí

Příliš mnoho dokonalosti ve svém projektu nehledejte. Dlouhé vymýšlení, změny kombinací a strach vedou k pomalejšímu rozjezdu a často zabijí původní myšlenku. Jak produkt nebo službu zdokonalit? Teprve po uvedení do provozu v závislosti na tom nejdůležitějším – zpětné vazbě od zákazníků a lidí okolo vás.

Staňte se prodejcem

Přestože budujete podnikání, obchodní dovednosti by měly být součástí vaší práce. Ať už jde o jakýkoli business, musíte být současně obchodníkem, který je schopen stát si za svým podnikatelským záměrem. Nebojte se odmítnutí – jde o zcela přirozenou součást procesu budování značky.

Nekvalitní marketing

Pozor na neznalost marketingu – může jít o nepodařenou investici. Kvalitní reklama je dalším základním stavebním kamenem úspěšné firmy. Začněte tedy s vzděláním, než abyste se nechali opít rohlíkem. Na internetu najdete spoustu článků a rad, které vám pomohou investovat do skutečné reklamy, který pozvedne úroveň produktu či služby. Dejte o sobě vědět.

TIP: Jednou ze startovních možností marketingu pro začátečníky může být investice do reklamních tašek. Půjdete vidět a budete mít v ruce něco, co přinesete zákazníkům hned v začátcích.

Raději s rezervou

Nedostatek financí by vás rozhodně neměl zaskočit – proto mějte připravené rezervy nebo si půjčte v bance – podnikatelský úvěr může pomoci, pokud nemáte dostatek peněz na rozjezd firmy. Jedině tak nedojde ke kolapsu dříve, než se stanete úspěšnými. Rezervy byste měli mít také třeba v dodavatelích. Buďte připraveni, flexibilní a jděte do podnikání naplno – buďte úspěšní a žijte své sny. Začnete podnikat?


Vytisknout  
profitasky - mapa

Kontaktujte nás

  • Václavské náměstí 66
  • 11000 - Praha 1
  • info@profitasky.cz
  • +420 739 933 944
  • IČO: 06301851

Ukázky potisků