Blog - nejen o taškách

Mezinárodní den bez plastových tašek

Vyhněte se igelitkám – oslavte Mezinárodní den bez plastových tašek

Hned na začátku července s námi můžete oslavit Mezinárodní den bez plastových tašek. Právě 3.7. je totiž dnem, který se snaží poukázat na celosvětový problém s plasty. Jak se plastovému šílenství vyhnout? Využívejte papírové nebo textilní tašky a zkuste celkově omezit odpad. Není to tak těžké, jak se může zdát – i nákupy můžete absolvovat bez klasiky – igelitky.

V tuzemsku jsme zvyklí v obchodech vídat a využívat igelitové tašky nebo mikroténové sáčky. A jsou to právě ony, které končí v přírodě a na dnech oceánů. Neškoďte planetě – zkuste omezit využití plastů. Jak na to?

Začněte pomalu – jde to kdykoli

Nic se nemá přehánět – a za jeden den asi zero waste nebudete. To však nevadí – vždy je příležitost něčemu novému se naučit. Začněte třeba tím, že se zamyslíte nad vaší domácností. Využíváte sáčky a igelitové tašky? Jsou skutečně nutnými pomocníky ve vaší lednici, kuchyni, při nákupech? Začněte tříděním odpadů a tašky, které už máte, používejte opakovaně.

Existují alternativy

Udělejte si radost. Pořiďte si třeba nadčasovou stylovou síťovku nebo trendy textilní tašku. V obchodech dejte přednost papírovým taškám. Zakoupit však můžete také tašku z kukuřičného plastu, který se dá kompostovat. Možností je, jak vidíte, hned několik. Taková textilní taška nahradí nejen nákupní pomocnici. Může být také plážovou taškou – my říkáme – proč ne?

Ovoce a zelenina? Do plastu nepatří

Při nákupech se lidé často podivují, že i ovoce a zelenina jsou mnohdy baleny v plastu. Podpořte planetu a kupujte ovoce a zeleninu bez obalů – a nevhazujte je ani do igelitových pytlíků. Pokud nechcete zeleninu nakupovat bez obalu, vsaďte na papírové pytlíky nebo si ušijte vlastní – nadělají parádu a vy budete mít dobrý pocit. Děláte něco skvělého pro naši planetu!

TIP: Nákupy bez obalu v běžných supermarketech zatím nefungují. Existují však obchůdky Bez obalu. Zamiřte tam a vyzkoušejte je!

Marketing? Plastové tašky nejsou tak "in" jako dříve

Reklamní tašky pro vaše podnikání nemusí být nutně z plastu – jděte s dobou. Oslavte třeba právě Mezinárodní den bez plastových tašek a darujte vašim klientům papírové nebo textilní tašky s vaším logem. Dáte o sobě vědět světu – a klidně také zdůvodněte, proč říkáte igelitu NE. Ochrana planety je sympatická – tak proč si nezískat sympatie vašim zákazníků?


Vytisknout  
profitasky - mapa

Kontaktujte nás

  • Václavské náměstí 66
  • 11000 - Praha 1
  • info@profitasky.cz
  • +420 739 933 944
  • IČO: 06301851

Ukázky potisků